Malzemeler
5 adet yufka 2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ veya
eritilmiş tereyağı
250 gram ezilmiş beyaz peynir
100 gram rendelenmiş
kaşar peyniri
1 demet kıyılmış maydanoz
Yapılışı
eritilmiş tereyağı
250 gram ezilmiş beyaz peynir
100 gram rendelenmiş
kaşar peyniri
1 demet kıyılmış maydanoz
Yapılışı
BİR adet yufkayı yağlanmış çukur bir fırın kabına yerleştirip, kenarlarını kaptan sarkıtın. Ayrı bir yerde yumurta, süt ve sıvıyağı karıştırın. Kalan yufkaları iri parçalar halinde parçalayıp, yumurtalı sütlü karışıma katın. Bu karışımın yarısını, çukur kaptaki yufkanın üzerine dökün. Ortasına harmanlanmış beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanozu boşaltın. Üzerine, kalan sütlü yufkalı karışımı boşaltın. Kenarlardan sarkan yufka parçalarını üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder