MALZEMELER:
2 tane yufka,
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri,
150 gram ufalanmış beyaz peynir,
4 yumurta,
3 çorba kaşığı tereyağı,
tuz, 2 su bardağı süt.
150 gram ufalanmış beyaz peynir,
4 yumurta,
3 çorba kaşığı tereyağı,
tuz, 2 su bardağı süt.
YAPILIŞI:
Yufkalar önce ikiye, sonra da “eşkenar üçgenler” oluşturacak şekilde 8′e ayrılır.
Üçgenlerin sivri uçlarına kaşar ve beyaz peynirden yeteri kadar
konur. Sarılır.
Böylelikle oluşan güller tepsiye “sıkışık biçimde” yerleştirilir.
Yağ eritilir. Soğuduktan sonra süt, yumurta ve tuz ilave edilir. İyice karıştırılır.
Karışım, böreğin üzerine dökülür. 1 saat bekletildikten sonra dibine süzülen yağlar alınıp üzerine sürülür.
Üstü kızarıncaya kadar fırında bekletilir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder