GÜL BÖREĞİ TARİFİ


MALZEMELER:

2 tane yufka,

100 gram rendelenmiş kaşar peyniri,

150 gram ufalanmış beyaz peynir,

4 yumurta,

3 çorba kaşığı tereyağı,

tuz, 2 su bardağı süt.






YAPILIŞI:
Yufkalar önce ikiye, sonra da “eşkenar üçgenler” oluşturacak şekilde 8′e ayrılır.

Üçgenlerin sivri uçlarına kaşar ve beyaz peynirden yeteri kadar

konur. Sarılır.

Böylelikle oluşan güller tepsiye “sıkışık biçimde” yerleştirilir.

Yağ eritilir. Soğuduktan sonra süt, yumurta ve tuz ilave edilir. İyice karıştırılır.

Karışım, böreğin üzerine dökülür. 1 saat bekletildikten sonra di­bine süzülen yağlar alınıp üzerine sürülür.

Üstü kızarıncaya kadar fırında bekletilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri