MALZEMELERİ:
Hamur için;
4 Adet yumurta
4 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz.
Aldığı kadar un
Üzeri için;
1 yumurta
1 subardağı süt
Yarım subardağı su
* Yufkaların arasına sürmek için 50 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz.
Aldığı kadar un
Üzeri için;
1 yumurta
1 subardağı süt
Yarım subardağı su
* Yufkaların arasına sürmek için 50 gr tereyağı
İçi İçin:
İsteğinize göre peynirli yada ıspanaklı yapabilirsiniz. Biz peynirli harç kullandık.(eğer ıspanaklı yapmak isterseniz 1 kg ıspanak yaprağını 1adet soğanla biraz kavurup içine 1 kase beyaz peynir karabiberini ve tuzunu koyarak hazırlayabilirsiniz.
YAPILIŞI:
Yumurtaları suyu sıvıyağı ve tuzu iyice karıştırıyoruz. Ununu katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Hamur çok sert de olmuyacak yumuşak da olmayacak. İyice yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde 10 adet beze oluşturuyoruz. Bunları merdane yardımıyla açıyoruz yağlanmış yepsiye koyuyoruz. Her bir yufkanın üzerine eritilmiş terayağı sürüyoruz. ortasına harcını koyup kalanları da aynı şekilde yapıyoruz. hamurlar bitence kesip üzerine 1 yumurtayı sürüp önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz. üzeri kızarana kadar bekliyoruz. Fırndan çıkartıp su süt karışımını böreğin üzerine döküyoruz. Tekrar fırına koyuyoruz. 3 dakikada daha pişirip çıkartıyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder