ELMALI TURTA (ALMAN TURTASI) TARİFİ







Malzemeler :



1 yumurta
120 gr şeker
125 gr tereyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
250 gr un

İç malzeme:
1 kg.elma
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 limon suyu


Yapılışı :
Terayağ, yumurta ve şeker robotta biraz karıştırılır(tereyağın yumuşamaması gerekiyor onun için elde yapmak uzun zaman alıyor)daha sonra vanilyası unu ve kabartma tozu ilave edilip hamur elde edilir.Yapılan hamur dolapta yarım saatle bir saat arasında üzeri örtülerek dinlendirilir.Bu arada elmaların kabukları soyulup(elma hafif ekşi olursa daha iyi olur) hafif ince küçük küçük doğranır.üzerine bir limon suyu sıkılır şeker ve tarçında ilave edilip karıştırılır.(elmalar pişirilmez)bu arada dolaptan hamur çıkartılıp istenirse turta kalıbına istenirse farklı bir kalıba tabanı iyice yağlandıktan sonra hamurun yarısından biraz azı alt tabana yayılır.elmalı harç üzerine konup kalan hamurda ince ince açılıp üzerine kapatılır.(hamurun hepsini birden üstü için açmak zor olacağı için ister elinizde ister bir merdane yardımıyla küçük küçük açabilirsiniz) ve orta hararetli yaklaşık 200 derecelik fırında iyice pembeleşinceye kadar pişirilir.Hafif ılıkken servis yapılması önerilir ve üzerine dondurma,kaymak veya krem şantiylede servis edebilirsiniz.Afiyet olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri