ELMALI PAY ÇUBUKLARI TARİFİ


Malzemeler
4 tane su böreği yufkası
4 orta boy elma
1 çay bardağı ceviz ( çok olmucak şekilde parçalayın)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı sıvı yağ

Üstüne serpmek için
pudra şekeri
tarçın

YAPILIŞI
Elmaları soyup rendeleyin tavaya koyup şekeri ekleyin biraz kavurun tarçını cevizide ekleyip biraz daha kavurun ve ocaktan alın.
1 su böreğı yufkayı serin fırçayla hertarifina hafif yağ sürün 2 ci yufkayıda üstüne serin aynı şekilde yağlayın ve yufkayı ikiye kesin kestiğiniz bir bolumune üç kısmına şerit gibi elmayı koyun kalem kalınlığında yapın ve kesin tekrar elmayı üç kısmına şerit gibi koyun kalem kalınlığında kesin bu şekilde hepsını yapın sardığınız elmalı payları ikiye kesin diğer 2 yufkayıda aynı şekilde yapın yağlı keğıt serilmış tepsiye düzün önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşınceye kadar pişirin pembeleşince hemen pırından çıkarın üstüne pudra şekeri serpin onun üstünede tarçın serpin servise hazır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri