DONDURMALI ETİMEK TATLISI TARİFİ
Malzemeler
2 paket etimek ( sade )
1 kg. süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
Şerbeti için
5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
üzeri için
dondurma
Yapılışı
1- Etimekleri yayvan bir tepsiye dizin.
2- Şerbeti için,malzemeleri tencereye koyun ve 5 dk.kaynattıktan sonra ocaktan indirin.
3- Sıcak şerbeti etimeklerin üstüne gezdirerek dökün.
4- Etimekler yumuşayınca, ayrı bir tencerede kremasını yapmak için soğuk sütün içine nişasta ve şekeri katın. İyice karıştırın. Nişastalar iyice karıştıktan sonra – dikkat edin topaklanma olmasın – ocağın altını yakın. Katılaşana kadar pişirin.
5- Kremamız pişip katılaşınca etimeklerin üstüne dökün.Üstüne tekrar etimek dizip, sıcak şerbetle ıslatın.
6- Etimeklerin iyice yumuşadığından emin olun ve buzdolabında yarım saat dinlendirip , dondurma ya da kaymakla servis yapın.Afiyet olsun ;)
Etiketler:
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder