Malzemeler:
1 yumurta,
125 gr oda sıcaklığında tereyağ,
1 çay bardağı zeytinyağ,
3/4 su bardağı şeker,
1 su bardağı nişasta,
3 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı toz damla sakızı,
1/2 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
2 su bardağı çekilmiş fındık.
3/4 su bardağı şeker,
1 su bardağı nişasta,
3 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı toz damla sakızı,
1/2 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
2 su bardağı çekilmiş fındık.
Hazırlanışı:
Tereyağ, zeytinyağ, şeker ve yumurta sarısını derin bir kabın içine alıp yoğurmaya başlayın,
Unu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun,
Yumurta akını hafif çırpın,
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp önce yumurta akına sonra fındıpa bulayıp fırın tepsisine dizin,
200 derecede önceden ısıtılmış fırında fındıklar kızarmaya başlayana kadar pişirin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder