MALZEMELER
1 kg süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
50 gr tereyağ yada margarin
4 yemek kaşığı kakao
ŞANTİSİ İÇİN:
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Ve hindistan cevizi
YAPILIŞI:
1) Süt,un,kakao ve şekeri sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.Eğer topaklanırsa blenderden geçirin.Altını söndürün ve yağını ekleyip mikserle 10 dakika çırpın.
2) 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayın.
3) Hindistan cevizi dökülmüş büyük dikdörtgen borcama muhallebiyi yayın. Bir gece dolapta bekletin.
4) Ertesi gün borcamdaki muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın 1-2 saat daha dolabta bekletin.
5)Dolabtan aldıktan sonra borcamdaki muhallebiyi uzunlamasına eşit 3 eninede 4 parçaya bölün yada siz istediğiniz büyüklükte rulo yaptıktan sonra kesin servis tabağına alın. Sürekli aynı işlemi yaparak borcamdaki muhallebiyi bitirin.
4 yemek kaşığı kakao
ŞANTİSİ İÇİN:
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Ve hindistan cevizi
YAPILIŞI:
1) Süt,un,kakao ve şekeri sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.Eğer topaklanırsa blenderden geçirin.Altını söndürün ve yağını ekleyip mikserle 10 dakika çırpın.
2) 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayın.
3) Hindistan cevizi dökülmüş büyük dikdörtgen borcama muhallebiyi yayın. Bir gece dolapta bekletin.
4) Ertesi gün borcamdaki muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın 1-2 saat daha dolabta bekletin.
5)Dolabtan aldıktan sonra borcamdaki muhallebiyi uzunlamasına eşit 3 eninede 4 parçaya bölün yada siz istediğiniz büyüklükte rulo yaptıktan sonra kesin servis tabağına alın. Sürekli aynı işlemi yaparak borcamdaki muhallebiyi bitirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder