Malzemeler:
3 yumurta akı,
1 su bardağı fındık,
1 su bardağı ceviz,
1/2 su bardağı badem,
1 su bardağı nişasta,
1 çay bardağı şeker,
1/2 çay bardağı esmer şeker,
1,5 çay kaşığı tarçın.
1/2 su bardağı badem,
1 su bardağı nişasta,
1 çay bardağı şeker,
1/2 çay bardağı esmer şeker,
1,5 çay kaşığı tarçın.
Hazırlanışı:
Fındık, ceviz ve bademi mutfak robotunda un olana kadar çekin,
Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyerek köpük köpük olana kadar çırpın,
Şekerleri ekleyip şekerler eriyene kadar çırpmaya devam edin,
Diğer tüm malzemeleri ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın,
Karışımı buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar dinlendirin,
Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye bir kaşık yardımıyla küçük parçalar şeklinde aralıklı olarak dizin,
175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.
Afiyet olsun…
Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyerek köpük köpük olana kadar çırpın,
Şekerleri ekleyip şekerler eriyene kadar çırpmaya devam edin,
Diğer tüm malzemeleri ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın,
Karışımı buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar dinlendirin,
Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye bir kaşık yardımıyla küçük parçalar şeklinde aralıklı olarak dizin,
175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder