Malzemeler:
2 çay bardağısıvı yağ
1/2 yemek kaşığı Toz Şeker
1 çay bardağı Yoğurt
1 adet Yumurta
1 çorba kaşığı Mahlep
1 paket Kabartma Tozu
1 çorba kaşığı Tuz
3 çorba kaşığı Margarin
3,5 su bardağı Un
Üzeri için;
1 Yumurtanın Sarısı ve Çörek Otu
Yapılışı:
Genişçe bir kabın içinde unu, yumurtayı, margarini, zeytin yağını kabartma tozunu, mahlebi, şekeri, yoğurdu ve tuzu koyup yoğurun. Hamur ele yapışmayan bir kıvama gelince ceviz iriliğine parçalar kopartın. Bu hamurları iki avucunuz arasında rulolar halinde uzatıp çatal şekli verin. Çatal şeklindeki hamurları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpin. Fırında 180 derce ısıda üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun
1 çorba kaşığı Mahlep
1 paket Kabartma Tozu
1 çorba kaşığı Tuz
3 çorba kaşığı Margarin
3,5 su bardağı Un
Üzeri için;
1 Yumurtanın Sarısı ve Çörek Otu
Yapılışı:
Genişçe bir kabın içinde unu, yumurtayı, margarini, zeytin yağını kabartma tozunu, mahlebi, şekeri, yoğurdu ve tuzu koyup yoğurun. Hamur ele yapışmayan bir kıvama gelince ceviz iriliğine parçalar kopartın. Bu hamurları iki avucunuz arasında rulolar halinde uzatıp çatal şekli verin. Çatal şeklindeki hamurları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpin. Fırında 180 derce ısıda üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder