Malzemeler:
2 Adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı sirke
Çay kaşığının ucuyla tuz
Aldığı kadar un
Açmak için mısır nişastsası
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine yarım su bardağı sıvıyağ.
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yapılışı:
Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.(Kıvamı tırnağımızın üzerine damlattığımızda top gibi kalacak şekilde olacak. İndirmeden önce yarım limon suyu sıkıyoruz.)
Malzemelerin tamamıyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp yarım saat dinlendiriyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp arasına nişasta sürerek altışar tane üstüste koyuyoruz.
Sonra altılık grupları incecik açıyoruz. Keserek tepsiye yerleştiriyoruz.(tepsiniz yuvarlaksa kesmeden yerleştirebilirsiniz.) Aralarına dövülmüş ceviz serpiyoruz.
Hepsi yerleştikten sonra kesip üzerine sıvıyağ yada kızdırılmış yağ gezdiriyoruz. (İsteğe göre tereyağ veya margarin) Fırında iyice kızartıp,çıkardıktan 5 dk sonra şerbetini döküyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder