Malzemeler
11 tane baklavalık yufka
250 gr iri dövülmüş ceviz
250 gr margarin ve tereyağ karışımı
ŞERBETİ İÇİN
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Hazırlanışı
Şerbeti için şeker ve suyu tencereye koydum,kaynadıktan sonra kısık ateşte yedi sekiz dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatım şerbeti soğuttum.
Bir tane baklava yufkasını tezgaha yaydım,fırçayla erimiş yağ karışımından her tarafına sürdüm.Yağı sürerken dozunu iyi ayarlamak lazım az sürerseniz kuruluğundan çok sürerseniz ıslaklığından dolayı yufka büzdürürken kırılabilir veya yırtılabilir.
Yufkanın her tarafına cevizden serptim altı numaralı şişle rulo yaptım,hamuru büzdürüp şişten çıkarıp dikdörtgen borcama dizdim.
Bütün yufkaları aynı şekilde hazırladıktan sonra kalan yağı tepsideki tatlının üzerine sürdüm.Isıtılmış fırında pişirdim.
Tatlı piştikten sonra fırından aldım,beş dakika beklettikten sonra soğuk şerbeti tatlının üzerine gezdirdim.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder