Malzemeler:
1 paket yumuşak margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
4 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
Üzeri için fındık ve biraz mavi haşhaş
Şerbeti:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
bir çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
Üzeri için fındık ve biraz mavi haşhaş
Şerbeti:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
bir çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlayıp ılınmaya bıraktım. Hamur malzemelerini karıştırıp unu azar azar ekleyerek normal kıvamda bir hamur yaptım. Ceviz kadar yuvarlayıp önce heryerini haşhaşa buladım ve ortasına bir adet fındık oturttum. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirdim. Fırından aldığım sıcak tatlıların üzerine ılık şerbeti döküp şerbeti çekmesini bekledim
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder