DEVEKUŞU YUMURTASI TARİFİ

Malzemeler

Beyaz muhallebi için;
6 çay bardağı süt

1 çay bardağı şeker
1 çay bardağından bir parmak eksik buğday nişastası
1 paket vanilya

Sarı muhallebi için;
6 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağından bir parmak eksik buğday nişastası
1 paket Tang şeftali

İki tencereyi ocağın üzerine koyuyoruz. Birine vanilya hariç beyaz muhallebi malzemelerini, diğerine de Tang şeftali hariç sarı muhallebi malzemelerini koyup ikisini de aynı anda karıştırarak pişiriyoruz. Aynı anda yapmanız kesinlikle önemli, yoksa ilk pişen diğeri pişene kadar soğur, iç içe geçmez.
Muhallebiler pişince altını kapatıp beyaza vanilya, sarıya da Tang ekliyoruz.
Dibi yuvarlak bir kaseye önce beyaz muhallebiyi, hemen arkasından da tam ortasına yavaş yavaş sarı muhallebiyi döküyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra ters çevirerek servis yapıyoruz.
Muhallebilerin aynı kıvamda olması çok önemli çükü tangli olanın bayaz muhallebinin üzerine azar azar ve yavaşca dökerken en alt kısma,dibe kadar inmesi gerekiyor.Eğer tangli muhallebi dibe çökmüyorsa çay kaşığıyla yavaşça bayaz muhallebinin ortasına hafifçe batırıp tangli karışımın dibe inmesini sağlayabilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri