MALZEMELER
8 Yaprak baklavalık yufka
125 gr (yarım paket) tereyağ
1 Kase çekilmiş ceviz
Şerbeti:
2 Su bardağı su
1,5 Su bardağı şeker (Tatlıyı reçel gibi sevmediğim için şeker miktarı biraz az, eşim de böyle beğendi arzu eden şekeri çoğaltıp 2 bardak kullanabilir)
Yarım limon suyu
1 Çimdik tuz
Tepsi olarak ufak kare borcam kullandım. Daha fazla baklava yapmak isteyenler ölçüyü çoğaltsınlar. Borcam ufak olduğu için baklavalık yufkaların her birini ikiye böldüm. Yarımşardan 16 yaprak yufkam olmuş oldu.
İlk 4 katı borcama diziyoruz, ama her araya tereyağı sürerek, şu silikon fırçalarla. Sonra üzerine cevizin üçte birini serptim. Cevizin üzerine 4 yaprak yufka daha çıkıyoruz, aralarını tereyağlarayak. Cevizin üçte birini üzerine yayıyoruz. Tekrar 4 yaprak daha çıkıyoruz, aralarını yağlayarak ve üzerine kalan cevizi serpiyoruz.
Son kalan 4 yaprağı da bu cevizin üzerine yayıyoruz aralarını yağlayarak. Baklavayı bıçakla istediğimiz şekilde dilimliyoruz ve180 derecede ısınmış fırında nar gibi olana kadar kızartıyoruz.
Şerbeti hazırlarken tencereye şeker ve suyu koyuyoruz ve bir çimdik tuz atıyoruz. Şeker eriyince biraz daha kaynıyor ve içine bir iki damla limon sıkıyoruz. Şerbet ılımaya başlayınca soğuk baklavanın üzerine döküyoruz ve tekrar cevizle süslenerek servis yapıyoruz..
Şerbeti:
2 Su bardağı su
1,5 Su bardağı şeker (Tatlıyı reçel gibi sevmediğim için şeker miktarı biraz az, eşim de böyle beğendi arzu eden şekeri çoğaltıp 2 bardak kullanabilir)
Yarım limon suyu
1 Çimdik tuz
Tepsi olarak ufak kare borcam kullandım. Daha fazla baklava yapmak isteyenler ölçüyü çoğaltsınlar. Borcam ufak olduğu için baklavalık yufkaların her birini ikiye böldüm. Yarımşardan 16 yaprak yufkam olmuş oldu.
İlk 4 katı borcama diziyoruz, ama her araya tereyağı sürerek, şu silikon fırçalarla. Sonra üzerine cevizin üçte birini serptim. Cevizin üzerine 4 yaprak yufka daha çıkıyoruz, aralarını tereyağlarayak. Cevizin üçte birini üzerine yayıyoruz. Tekrar 4 yaprak daha çıkıyoruz, aralarını yağlayarak ve üzerine kalan cevizi serpiyoruz.
Son kalan 4 yaprağı da bu cevizin üzerine yayıyoruz aralarını yağlayarak. Baklavayı bıçakla istediğimiz şekilde dilimliyoruz ve180 derecede ısınmış fırında nar gibi olana kadar kızartıyoruz.
Şerbeti hazırlarken tencereye şeker ve suyu koyuyoruz ve bir çimdik tuz atıyoruz. Şeker eriyince biraz daha kaynıyor ve içine bir iki damla limon sıkıyoruz. Şerbet ılımaya başlayınca soğuk baklavanın üzerine döküyoruz ve tekrar cevizle süslenerek servis yapıyoruz..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder