MALZEMELER
•3 yumurta
•1 çay bardağı şeker
•1 su bardağı yoğurt ( orta kıvamda, sert değil)
•Yarım çay bardağı sıvıyağ
•2 su bardağı un
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Bir çay kaşığının üçte biri tuz
ŞERBETİ İÇİN:
•3 su bardağı şeker
•3 su bardağı su
YAPILIŞI:
•Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar iyice çırpın.
•Yağ, yoğurt ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
•Unu katıp karışana kadar çırpın ve hamuru yağlanmış tepsiye dökün.
•Tatlıyı soğuk fırına koyup, fırını 200 dereceye ayarlayın.
•Kek tam olarak kabarıp kızarmaya başladıktan sonra ısıyı 180 dereceye ayarlayın.
•Nar gibi kızarınca fırından tatlıyı alın.
•Şurup için gerekli şeker ve suyu kek pişerken çırpıcıyla şeker eriyene kadar karıştırın.
•Tatlı fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra şurubu tatlının üstüne dökün.
•1 saat sonra servis yapabilirsiniz.
NOT: Arzuya göre üzerini kremşantiyle süsleyip servis yapabilirsiniz..
•Yarım çay bardağı sıvıyağ
•2 su bardağı un
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Bir çay kaşığının üçte biri tuz
ŞERBETİ İÇİN:
•3 su bardağı şeker
•3 su bardağı su
YAPILIŞI:
•Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar iyice çırpın.
•Yağ, yoğurt ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
•Unu katıp karışana kadar çırpın ve hamuru yağlanmış tepsiye dökün.
•Tatlıyı soğuk fırına koyup, fırını 200 dereceye ayarlayın.
•Kek tam olarak kabarıp kızarmaya başladıktan sonra ısıyı 180 dereceye ayarlayın.
•Nar gibi kızarınca fırından tatlıyı alın.
•Şurup için gerekli şeker ve suyu kek pişerken çırpıcıyla şeker eriyene kadar karıştırın.
•Tatlı fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra şurubu tatlının üstüne dökün.
•1 saat sonra servis yapabilirsiniz.
NOT: Arzuya göre üzerini kremşantiyle süsleyip servis yapabilirsiniz..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder