Hamuru için;
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Adet Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tuz
Aldığı Kadar Un
İçi için;
500 gr Fındık
500 gr Ceviz
Üzeri için:
250 gr. Tereyağı
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Şerbeti için;
4 Su Bardağı Şeker
4 Bardak Su
Birkaç Damla Limon Suyu
Yapılışı: Derince bir kaba 1 çaybardağı zeytinyağı ve su konur. Yumurta, yoğurt kabartma tozu ve tuz eklenerek güzelce karıştırılır. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir ve yoğrulur. Hamur rulo şekline getirilir ve 23 eşit parçaya kesilir. Her parça avuç içinde yuvarlanarak nişasta serpilen bir tepsiye dizilir ve üzerine nemli bir bez kapatılarak 30 dakika dinlendirilir.
Şerbeti için şeker ve su tencerede kaynatılır ve koyulaşınca limon suyu eklenerek soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur bezeleri, nişasta serpilen bir zeminde ince ince açılır. Açılan her yufanın arasına yine nişasta serpilir ve üst üste konur.
Fındık ve ceviz içleri doğrayıcıda çekilir. Açılan yufkanın heryerine gelecek şekilde serpilir ve ucu içe kıvrılarak oklavaya sarılır. Burgu şeklini vermek için oklavaya sarılı yufka iki ucundan oklavanın ortasına doğru itilir.
Kalan 22 adet yufka için aynı işlem tekrarlanır ve burgu şekli verilen yufkalar fırın tepsisine dizilir.
Tereyağı eritilir ve üzerine parlaklık vermesi için zeytinyağı da eklenir. Hazırlanan yağ sosu kaşık yardımı ile tepsideki Trabzon Burmasının üzerine gezdirilir 175 derecedeki fırında 1 saat boyunca üzeri kızarana kadar pişirilir. Trabzon Burması piştikten sonra biraz ılınması için beklenilir. Üzerine soğuk şerbeti dökülür.
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tuz
Aldığı Kadar Un
İçi için;
500 gr Fındık
500 gr Ceviz
Üzeri için:
250 gr. Tereyağı
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Şerbeti için;
4 Su Bardağı Şeker
4 Bardak Su
Birkaç Damla Limon Suyu
Yapılışı: Derince bir kaba 1 çaybardağı zeytinyağı ve su konur. Yumurta, yoğurt kabartma tozu ve tuz eklenerek güzelce karıştırılır. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir ve yoğrulur. Hamur rulo şekline getirilir ve 23 eşit parçaya kesilir. Her parça avuç içinde yuvarlanarak nişasta serpilen bir tepsiye dizilir ve üzerine nemli bir bez kapatılarak 30 dakika dinlendirilir.
Şerbeti için şeker ve su tencerede kaynatılır ve koyulaşınca limon suyu eklenerek soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur bezeleri, nişasta serpilen bir zeminde ince ince açılır. Açılan her yufanın arasına yine nişasta serpilir ve üst üste konur.
Fındık ve ceviz içleri doğrayıcıda çekilir. Açılan yufkanın heryerine gelecek şekilde serpilir ve ucu içe kıvrılarak oklavaya sarılır. Burgu şeklini vermek için oklavaya sarılı yufka iki ucundan oklavanın ortasına doğru itilir.
Kalan 22 adet yufka için aynı işlem tekrarlanır ve burgu şekli verilen yufkalar fırın tepsisine dizilir.
Tereyağı eritilir ve üzerine parlaklık vermesi için zeytinyağı da eklenir. Hazırlanan yağ sosu kaşık yardımı ile tepsideki Trabzon Burmasının üzerine gezdirilir 175 derecedeki fırında 1 saat boyunca üzeri kızarana kadar pişirilir. Trabzon Burması piştikten sonra biraz ılınması için beklenilir. Üzerine soğuk şerbeti dökülür.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder