ZENCEFİLLİ KURABİYE
Malzemeler:Yarim kg un
2 tatli kasigi zencefil
Yarim su bardagindan bir parmak fazla esmer seker
250 gram margarin
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardagi toz badem
1 tatli kasigi kabartma tozu
Kizilcik veya visne marmelati
TARIFI:Unu bir kaba eleyin. Zencefili, sekeri, margarini, yumurtalari, toz bademi ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeler özlesene dekyogurun. Yogurdusunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalinliginda açin. Hamurlari kalp seklindeki bir kalipla kesin (bu kaliplari kartondan siz de hazirlayabilirsiniz). Sekilli hamurlarin yarisinin ortasini küçük kalp seklindeki bir kalipla tekrar kesin. Tüm bisküvileri, hafifçe yaglanmis firin tepsisine dizin. Önceden isitilmis 180 derece firinda 35 dakika pisirin. Sonra bisküvileri ikili olacak sekilde üst üste koyun (ortasini kestikleriniz üste gelecek). Küçük kalplerin içine kizilcik veya visne marmeladi doldurup, servis yapin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder