Tahinli Cevizli Yufka Tatlısı Tarifi

Tahinli Cevizli Yufka Tatlısı

Malzemeler
(Aşağıdaki ölçüler 1 yufka için. isterseniz 1,5 yufka kullanın)
- 1 adet yufka
- 5 yemek kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı1. Yufkanın üzerine 5 yemek kaşığı tahini dökün ve fırçayla sürün (Tahin her yerini tamamen kaplamıyor). Üzerine toz şekeri ve cevizi serpin.
2. Yufkayı ortadan ikiye bölün ve geniş kısımdan rulo şeklinde sarmaya başlayın. Rulodan 3-4 cm.lik verev parçalar kesin ve fırın tepsisine dizin. yaklaşık 175 – 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri