PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE
Malzemeler:250 gram tereyagi
1 adet yumurtanin sarisi
Yarim su bardagi küllü su
3 çorba kasigi pudrasekeri
Aldigi kadar un
Içine: 250 gram ceviz içi
1 çay bardagi tozseker
Üzerine:6-7 adet karanfil, 4 su bardagi su, 1-2 çorba kasigi gülsuyu
TARIFI:Öncelikle içi için ceviz içi ve tozsekeri karistirip bir kenara alin. Diger taraftan tereyagini eritin ve ilindiktan sonra içine yumurta sarisini ekleyip beyazlayincaya kadar karistirin. Küllü su ile pudrasekerini ilave edip karistirmaya devam edin. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar un ilave edip yogurun. Hazirladiginiz hamurdan küçük bezeler koparip elinizde yassilastirin. Hamurun bir tarafina cevizli harçtan koyup diger tarafini üzerine kapatin. Hamurlar ve iç harç bitene kadar isleme devam edin. Hazirladiginiz tatlilari yaglanmis firin tepsisine dizin. Önceden isitilmis 180 derece firinda üzerleri hafif pembelesene kadar pisirin. Diger yanda karanfilleri su ile kaynatin. Gülsuyunu ekleyin ve bir tasim daha kaynatin. Piser seker böreklerini serbete batirip çikarin. Pudrasekerine buladiktan sonra servis tabagina alin. Yarim saat dinlendirip servis yapin
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder