Havuç Kavurması Tarifi

Çiğ olarak da çok sevilen havucu bir çok şekilde de tüketmek mümkün. Size sunacağım bu tarifi de oldukça lezzetli bir halidir havucun. Güzel görüntüsüyle de sofralarınıza renk katacağından eminim.
Malzemeler
1 kilogram havuç
1 bardak süzme yoğurt (yok ise yoğurdun susuz yerinden alıp kullanabilirsiniz)
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı
Havuçları güzelce yıkayınız ve kabuklarını soyunuz. İri tarafıyla rendenin rendeleyiniz. İçerinse biraz zeytinyağı ile tuzu ekleyip yumuşayana kadar kavurunuz. Kavrulduktan sonra ocaktan indirip ılıması için bekletiniz.
Sarımsakları soyunuz ve tuz atıp dövünüz ve bir kabın içerisinde yoğurda katıp karıştırınız. Havuçlarda ılıyınca hepsini birlikte karıştırdıktan sonra servis tabağına alınız. Üzerini maydanoz yaprakları ve zeytinle de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri