Boşnakların dillere destan böreklerinin başında gelen Boşnak böreğinin birde bu tarifle deneyin. Bu kadar sadece malzemeler kullanılarak nasıl bu kadar lezzetli bir böreğe dönüşebiliyor Boşnak böreği, sizde şaşıracaksınız.
Boşnak böreği için gerekli malzemeler
1 kilogram un
Bir kahve fincanı zeytin yağ
1 adet yumurtanın sadece sarısı
Yeteri kadar su ve su
Boşnak böreği iç malzemeleri
250 gram çökelek ya da beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı zeytin yağ
Yeteri kadar tuz
Boşnak Böreği Tarifi
Derince bir yoğurma kabının içine unu koyun ve ortasını açıp, tuz, ılık su, 1 kahve fincanı zeytin yağ döküp 15 dakika yoğurun.
Hazır olan Boşnak böreği hamurunu 9 a bölün ve her bir hamur parçasını, mutfak tezgâhını unlayarak merdane yardımıyla, yemek tabağı büyüklüğünde açın
Üzerine zeytinyağını dökün ve elinizle yayıp, her bir yufkayı elinizde çevirerek büyüterek incecik bir yufka haline getirin
Tekrar üzerine birazcık zeytin yağ döküp elinizle yayın ve çökelek ya da ezilmiş olan beyaz peyniri yufkanın başına dizip, yufkayı rulo şeklinde sarın
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın ve ortasından başlayarak rulo halinde sarılmış 9 yufkayı tek tek birbirinin etrafına dolayarak yerleştirin
Üzerine yumurta sarısını da fırça ile sürüp, önceden ısıttığınız 220 derecelik fırına Boşnak böreği tepsisini sürün
Altı üstü iyice kızaran kadar pişirin
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder