PORTAKAL MARMELATLI RULO PASTA TARİFİ


PORTAKAL MARMELATLI RULO PASTA TARİFİ

Malzemeler :
Portakal marmeladı için:
3 adet portakalın kabuğu
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 adet dilimlenmiş portakal
2 adet portakalın suyu
3 su bardağı toz şeker

Pandispanya için:
1 paket pandispanya unu
2 çorba kaşığı toz şeker
7-8 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilyalı puding
Üç buçuk su bardağı+2 kahve fincanı süt
150 gram fındık


Yapılışı :
Portakal marmeladı için portakal kabuklarını tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyin. Kapağını kapatıp, bir gece dinlendirin. Suyunu süzüp, yıkayın. Yeniden su ekleyip, bir taşım kaynatın. Tekrar suyunu süzüp, dilimlenmiş portakal, portakal suyu ve toz şekerle birlikte kısık ateşte kaynatın. Blenderden geçirip, bir taşım daha kaynatın. Pandispanya için pandispanya unu, 1 çorba kaşığı toz şeker ve suyu, mikserde önce düşük devirde sonra yüksek devirde 7-8 dakika çırpın. Hamuru yağlı kağıtla kaplanmış küçük bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşene dek, yaklaşık 7-8 dakika pişirin. Büyükçe bir havlunun üzerine yağlı kağıt serin. Üzerine pudra şekeri serpip, pişen pandispanyayı üzerine yerleştirin. Pişmiş kağıdı çıkarıp, diğer yağlı kağıtla birlikte rulo yapın ve soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı açıp, yağlı kağıdı çıkarın. Üzerine portakal marmeladı sürün. Tekrar rulo yapın. Pudingi sütle pişirip, rulonun üzerine sürün. Fındığı toz şekerle birlikte blenderden geçirip pastanın üzerine ve kenarlarına serpiştirin. Dilimleyip servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri