YÖRÜK SIKMASI TARİFİ


YÖRÜK SIKMASI TARİFİ

Malzemeler :
250 gram rondo da çekilmiş bayat ekmek
4 su bardağı un
2 çorba kaşık zeytinyağı
Yeteri kadar su
2 çay kaşığı tuz


Harç için: 
4 adet patates
1 adet soğan,
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
Yarım çay kaşığı pul biber,
Yarım çay kaşığı kimyon,
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz


Yapılışı :

Harç için patatesleri haşlayıp, küçük küp şeklinde doğrayın. Sıvı yağ da soteleyip, kıyılmış soğan ilave edin. Rengi hafif dönene dek kavurun. Kıyılmış taze soğan, maydanoz, pul biber, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde bayat ekmek, un, zeytinyağı ve tuzu harmanlayın. Azar azar su ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 30 dakika dinlenmeye bırakan. Hamurdan küçük bezeler koparıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın. Sacda veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Pişen yufkaların bir kenarına patatesli harçtan pay edip rulo şeklinde sarın. Ilık servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri