GÜL BAKLAVA TARİFİ


GÜL BAKLAVA TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
4 damla limon suyu
Aldığı kadar un
bir tutam tuz


Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su,
5 damla limon suyu


Hamur açmak için:
Nişasta
Hamurların ortaları için:
Kıyılmış ceviz


Hamurların üzerleri için:
Bir buçuk su bardağı sıvıyağ

Yapılışı :
Şerbet için toz şeker ve suyu 5 dakika kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip ocağın altını kapatın.Hamur için yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve sütü karıştırın. Kabartma tozu, limon suyu ve tuz ekleyip karıştırmaya devam edin. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Hamurdan cevizden biraz küçük olacak şekilde bezeler koparın. Elinizde yuvarlayıp kenara alın. Düz bir zemine yarım tatlı kaşığı nişasta serpip üzerine bezeyi koyun. Merdane yardımıyla, arada nişasta serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Kalan bezelere de aynı işlemi uygulayın. İki adet açılmış hamuru üst üste koyup, oklava yardımıyla incecik açın. Yufkanın tam ortasından tutup, saat yönünde döndürün. Ortasına 1 çorba kaşığı kıyılmış ceviz koyup, kenarlarını üstüne kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin. Kalan açılmış hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisindeki her bir gül şeklindeki hamurun üzerine 1 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Fırından alıp sıcak hamurların üzerine soğuk şerbeti gezdirin.Şerbet çekince servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri