MİLFÖYLÜ SARMA TATLISI TARİFİ


MİLFÖYLÜ SARMA TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
6-8 adet milföy hamuru (tek parça)

Krema için;
dört su bardağı süt
üç yemek kaşığı un
bir buçuk yemek kaşığı nişasta
sekiz yemek kaşığı şeker
bir paket vanilya
bir yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

Üzeri için;
Pudra şekeri
Toz Antep fıstığı

Yapılışı :
Milföy hamurlarımızı ikiye ayırmadan ( iki kare birden) uzunlamasına oklava ve un yardımıyla açıyoruz. Açtıktan sonra bıçakla beş uzun parçaya bölüyoruz. Böldüğümüz her parçayı iki yemek kaşığını üst üstte koyup kaşıkların üzerine doluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize sıralayıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyuyoruz. Onlar pişerken kremasını hazırlamaya geçiyoruz. Kreması için tereyağı ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getiriyoruz. Ocağı kapamaya yakın tereyağı ve vanilyayı ekleyip 1-2 dk karıştırdıktan sonra kapatıyoruz. Ara ara karıştırarak kremamızı soğumaya bırakıyoruz. Milföylerimiz pembeleşince fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz. Soğuyan milföyleri kaşıklardan çıkartıp kremayla içini dolduruyoruz. Sonra ağız kısmınlarını toz Antep fıstığıyla süsleyip soğuması için 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Sarma tatlımız servis için hazırdır, servis yaparken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Bugünde milföylü tatlıyı bu şekilde denemek istedim ve sonuç harika. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri