KİRAZLI KREM KARAMEL TARİFİ


KİRAZLI KREM KARAMEL TARİFİ


Malzemeler :
150 gram çekirdekleri ayıklanmış kiraz
1 kg süt
2 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı vanilya
9 adet yumurta

Üzeri için:

150 gram çekirdekleri ayıklanmış kiraz
Yarım çay bardağı toz şeker


Yapılışı :
Süt, toz şeker ve vanilyayı kaynatın. Ocaktan alıp, çok hızlı şekilde karıştırarak yumurtaları, ardından kirazları ekleyin. Karışımı krem karamel kalıplarına pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika benmari usulü pişirin. Soğuduktan sonra kalıpları servis tabaklarına yavaşça ters çevirip çıkarın. Üzeri için kiraz ve toz şekeri kısık ateşte, toz şeker eriyene dek pişirin. Soğuduktan sonra krem karamellerin üzerlerine pay edip servis yapın.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri