KEDİDİLLİ PARFE TARİFİ
Malzemeler :
5 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 paket çikolatalı krem şanti
12 adet kedidili bisküvisi
5 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 paket çikolatalı krem şanti
12 adet kedidili bisküvisi
Kedidillerini ıslatmak için:
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı toz şeker
Süslemek içini:
Kiraz şekeri
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Yumurta sarıları ve tozşekeri tencereye koyup beyazlaşana kadar yaklaşık iki dakika çırpın. Üzerine iki su bardağı süt, vanilya ve kakaoyu ekleyip tencereyi ocağa oturtun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaşığa yapışacak kıvama gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp süzgeçten geçirin. İçinde süzülmüş karışım bulunan kabı, kısa sürede soğuması için soğuk su dolu bir kabın içine oturtun. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp soğuyan karışıma ekleyin. Bir su bardağı ılık suya neskafe ve tozşeker katıp karıştırın ve kedidillerini bu karışıma batırıp çıkarın. Dikdörtgen ya da kare bir kalıbı ıslatın. Hazırladığınız çikolatalı karışımdan bir miktarı kalıba döküp üzerine birkaç tane kedidili dizin. Tekrar çikolatalı karışımdan dökün ve kedidili dizin. Malzemeniz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kalıbı buzlukta 2 saat süreyle dondurun. Kalıbı bir servis tabağına ters çevirip parfeyi çıkartın. Üzerini kiraz şekeri ve hindistancevizi ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Yumurta sarıları ve tozşekeri tencereye koyup beyazlaşana kadar yaklaşık iki dakika çırpın. Üzerine iki su bardağı süt, vanilya ve kakaoyu ekleyip tencereyi ocağa oturtun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaşığa yapışacak kıvama gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp süzgeçten geçirin. İçinde süzülmüş karışım bulunan kabı, kısa sürede soğuması için soğuk su dolu bir kabın içine oturtun. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp soğuyan karışıma ekleyin. Bir su bardağı ılık suya neskafe ve tozşeker katıp karıştırın ve kedidillerini bu karışıma batırıp çıkarın. Dikdörtgen ya da kare bir kalıbı ıslatın. Hazırladığınız çikolatalı karışımdan bir miktarı kalıba döküp üzerine birkaç tane kedidili dizin. Tekrar çikolatalı karışımdan dökün ve kedidili dizin. Malzemeniz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kalıbı buzlukta 2 saat süreyle dondurun. Kalıbı bir servis tabağına ters çevirip parfeyi çıkartın. Üzerini kiraz şekeri ve hindistancevizi ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder