KIYMALI PUF BÖREĞİ TARİFİ
KIYMALI PUF BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
Yarım kg yağsız kıyma
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1’er çay kaşığı tuz ve karabiber
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yapılışı:
Hamur için ılık sütün içinde kuru maya ve toz şekeri karıştırarak eritin. Kabarana kadar bekleyin. Bu arada iç malzeme için soğan ı ince kıyın. Kıymayı ekleyip sıvıyağda kavurun. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Diğer yandan bir kabın içine unu eleyin. Yoğurt, tuz ve kabaran mayayı ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan küçük parçalar koparıp merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açın.Açtığınız hamurların ortasına kıymalı içten yayıp yarım daire şeklinde kapatın. Kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Etiketler:
Börek Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder