FISTIKLI KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 yumurta(oda ısısında)
1 su bardağı tozşeker
125 gr tereyağı(isteyen margarin kullanabilir)
1 su bardağı süt
3 kaşık sıcak su
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 bardağa yakın un
Yapılışı :
Oda ısısında yumuşamış tereyağı ve şekeri çırpma kabına alıp kremamsı bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.Her yumurtayı teker teker kırıp her ilavede birer dak çırpıyoruz.Süt ve sıcak suyu ilave edip tekrar çırpıyoruz.3 bardağa yakın un (üçüncüden iki kaşık eksiltersek) vanilya ve kabartma tozumuzu ilave edip eliyoruz eledikten sonra kek harcımıza katıp iyice karışmasını sağlıyoruz. Bu arada fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtıyoruz.Kalıbımızın her yerini tereyağı veya margarinle yağlıyoruz.Hazırladığımız kek harcımızdan 1bardak kalacak şekilde ayarlayıp kalanını kalıbımıza aktarıyoruz.Kalan harcımıza bir çay bardağı kadar çekilmiş antepfıstığı ekleyip karıştırıp sade hamurumuzun üzerine yayıyoruz.Bir çatal yardımıyla hafiften alttan üste doğru fıstıkla sade hamurun hafif birleşmesini sağlıyoruz.Isınmış fırınımıza alıp pişmeye bırakıyoruz.25 dak sonunda ara ara kontrol edip pişmesini sağlıyoruz. Fıstık yerine bu tarifi kakaolu,cevizli,fındıklı yapabiliriz. Un ilavemizi yaparken hamurumuz tahin kıvamında olacak şekilde ayarlıyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder