KAYMAKLI POĞAÇA TARİFİ


KAYMAKLI POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:
2 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında)
Yarım kase yoğurt kaymağı (oda sıcaklığında)
2 kaşık tereyağı (yaklaşık 50-60 gr.)
2 yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak )
2 yemek kaşığı toz şeker
1 pk. yaş maya
Aldığı kadar un
Tuz
Beyaz peynir (içi için)
Çörek otu (üzeri için)

Yapılışı :
Sütü el yakmayacak kadar ısıtıp mayayı sütte eritin. Daha sonra peynir hariç tüm malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş un ilave ederek sert olmayacak şekilde hamuru yoğurun.
Hamuru ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan, cevizden büyük parçalar alarak tezgahın üzerinde açın ve içine peynir koyarak kapatıp elinizde yuvarlayın.
Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri