PİRİNÇLİ KIYMALI BÖREK TARİFİ
PİRİNÇLİ KIYMALI BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı calrose pirinç
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
300 gram kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
5-6 dal maydanoz
3 adet yufka
1 adet yumurta sarısı
Susam, çörekotu
Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı :
Pirinci bir tencereye alıp üzerine su ve sıvıyağ ilave edip haşlayın. Süzüp kenara alın. Tereyağı bir tavaya koyup, eritin ve kıymayı kavurun. Ocaktan alıp üzerine haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin.Yufkaları 8'er adet üçgen parça halinde kesin. Geniş taraflarına pirinçli harçtan koyun. Yan kısımlarını harcın üstüne doğru kapatıp sarın. Uç kısımlarının açılmasını önlemek için suya batırıp yapıştırın.Yufkalar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.
Etiketler:
Börek Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder