SUSAMLI BAYRAM ÇÖREĞİ TARİFİ



SUSAMLI BAYRAM ÇÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
3.5 su bardağı un
1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
60 gr tereyağı
2/3 su bardağı ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu

Üzeri için :
1 su bardağı pekmez
Yarım su bardağı su
Susam


Yapılışı :
Fırını 170 dereceye ayarlayın. Unu yoğurma kabına eleyerek ortasını çukur şeklinde açın. Yumurta, ayçiçeği yağı, tereyağı, tuz, mahlep, şeker ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın ve iyice yoğurun. Pekmez ve suyu bir kasede karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp pekmezli suya ve bolca susama bulayın. Kömbe kaşığına bastırıp şekillendirdikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Tepsiyi fırına yerleştirip üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp ızgara teli üzerinde soğuttuktan sonra servis yapın.
Susamlı bayram çöreği artık hazır, afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri