YUFKA PİZZASI TARİFİ


YUFKA PİZZASI TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yufka
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı domates püresi
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Arzu ettiğiniz miktarda salam, sucuk, yeşil biber,
soğan, sarmısak, domates, kekik


Yapılışı :
Yuvarlak bir tepsiye yufkanın bir tanesini, kenarları dışarıya taşacak şekilde yayın. Kalan yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Derin bir kasede, süt ve yumurtayı karıştırın. Parçalanmış yufkaları bu sütlü karışıma batırıp çıkarın ve tepsinin ortasına zemin oluşturacak şekilde yerleştirin. Üzerine domates püresini gezdirerek dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Diğer malzemeleri küçük küçük doğrayıp kaşarın üzerine gelişigüzel serperek koyun. Ardından kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpin. En son olarak kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin. Kekik serpip, tepsinin dışında kalan yufkayı ince bir şekilde kıvırıp iç kenara yerleştirin. 180 derece fırında 15 dakika pişirip, servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri