MAYALI HAMURDAN AÇMA POĞAÇA TARİFİ



MAYALI HAMURDAN AÇMA POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
1 paket yaş maya
1su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr un

İç harcı için :
2 yemek kaşığı tereyağı ( önceden çıkarıp yumuşatılmış)

Yapılışı :
Öncelikle geniş bir kaba unu koyalım ve ortasını havuz şeklinde açalım.
Maya, yumurta, süt ve sıvı yağı dökelim.
Tuz ve şekeri ilave edelim.
Kenarlardan un ilave ederek yoğuralım.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
60 dakika dinlenmeye bırakalım.
Mayalanmış hamuru yumurtadan biraz büyük bezeler yaparak elimizle bastırarak açalım.
Ortasına 1 çay kaşığı yumuşak tereyağ sürelim.
Hamurları rulo şeklinde saralım.
Rulo yapılan hamuru iki ucundan aynı anda birbirinin tersine çevirerek yavaşta uzatalım.
Uzattığımız hamurun uç kısımlarını düğüm atar gibi birbirinin içinden geçirelim.
Ek yerini aşağıya getirelim.
Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine dizelim.
Aralarında geniş boşluk olsun.
Tepside 10-15 dakika daha mayalandıralım.
Önceden ısıtılmış fırına yumurta sarısı sürüp çörek otu ( susam ) döküp koyalım.
200 derecede 30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri