ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE TARİFİ



ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
250 gr margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı çörek otu
550 gr un

Üzeri için :
1 yumurta sarısı
Maydanoz yaprakları

Yapılışı :
Margarin, ayçiçeği yağı, yumurta akı, tuz, sirke ve çörek otunu yoğurma kabına alarak iyice karıştırın. 1 su bardağı un ile kabartma tozunu harmanlayıp karışıma ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur için kalan unu azar azar ekleyerek iyice yoğurun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamurun yarısını unlanmış zeminde yuvarlayarak şerit haline getirin. üzerine hafif bastırarak düzleştirin ve 2 parmak kalınlığında verev şekilde dilimleyin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün. Maydanoz yapraklarını üzerine yapıştırıp fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Çörek otlu tuzlu kurabiyeler artık hazır, afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri