BUSİNKİ TARİFİ
BUSİNKİ TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
200 gr tuzsuz lor
80 gram yulaf ezmesi
1 adet muz
Üzeri İçin Malzemeler :
Mavi haşhaş,
Sarı haşhaş,
Fındık kırığı
Yapılışı :
Muzla lor peyniri blenderde püre haline getiriyoruz. Yulaf ezmesi ekleyerek hamur yoğuruyoruz. Buz dolapta 1 saat bekletiyoruz.
1 saat sonra hamuru çıkarıyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizin arasında yuvarlıyoruz. Sonra her kurabiyeyi haşhaşa (fındık kırıklarına) buluyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz ve 180 derecede yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Not: Bu tarif diyabet hastaları için hazırlanmıştır ama isteğe göre bal veya şekerle tatlandırabilirsiniz, biraz da tere yağı ekleyebilirsiniz.
Etiketler:
Diyet Tatlı Tarifleri
,
Kolay Tatlılar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder