EKLER PASTA TARİFİ



EKLER PASTA TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler:
1 su bardağı su
l 2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
1 su bardağı un
3-4 adet yumurta


Kreması için Malzemeler :
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı vanilya
Bir buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 adet yumurta


Çikolatalı sos için Malzemeler :
80 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı su
1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı
Hamuru için, 1 su bardağı suyu ve margarini bir tencereye aktarıp, ateşe koyun. İçine toz şekeri ve tuzu katın. Kaynamaya başladığında, unu birden içine katıp karıştırarak 5-10 dakika pişirin ve tencereyi ateşten alın. Hamur ılık hale gelince içine yumurtaları teker teker kırıp, ele biraz yapışan bir hamur elde edene dek yedirin (yumurta ölçüsü 3 veya 4 adet, hamurun kıvamına göre değişebilir). Hamur ne fazla katı, ne de
fazla yumuşak olmamalıdır. Hamuru, ucunda bir parmak kalınlığında sıkma ucu (duy) takılı krema torbasına
doldurun. Az yağlanmış bir fırın tepsisine uzun biçimde sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Bu arada kreması için tüm malzemeyi bir tencereye koyup, muhallebi kıvamına gelene
dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğutun. Fırından çıkardığınız eklerlerin ortalarını kesip, kremadan
pay ederek koyun. Çikolatalı sos için, tüm malzemeyi benmari usulü eritip, eklerlerin üzerine sürün.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri