ALMAN PASTASI TARİFİ
ALMAN PASTASI TARİFİ
Hamuru için Malzemeler :
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 vanilya
1 paket instant maya(toz maya)
28-29 kaşık un(ne silme nede çok tepeli olmayacak)
Yapılışı :
Unumuzu yoğurma kabına eliyoruz.Mayayı ve şekeri katıp harmanlıyoruz ortasını açıp kalan tüm malzemeyi ilave ediyoruz.Oldukça yumuşak bir hamur oluyor.Üzerini kapatıp 20 dak kadar mayalandırıyoruz.Süre sonunda kabarmışsa limondan biraz küçük bezeler alıp yuvarlıyoruz düzgün yuvarlaklar hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.18-20 arası beze çıkacaktır.Bezeleri tepsiye aralıklı dizelim kabarma payını hesap ederek.15 dak tepsi mayası için bekletelim.Hamurlarımızı 180 derecede soğuk fırına verelim.Kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Kreması :
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta (Unumuz ve nişastamız hafif tepeli olsun)
1 vanilya
1 yumurta sarısı
1 poşet toz şanti
Yapılışı :
Yumurta sarısı ve şekeri tel çırpıcıyla biraz çırpalım kalan malzemeyi ilave edip iyice karıştırdıktan sonra pişmeye alalım.Karıştıra karıştıra koyu bir muhallebi kıvamına kadar pişirelim.Muhallebimiz ılıyınca mikserle hafif çırpıp toz şantiyi ilave edelim iyice çırpalım.Hazırladığımız kremayı dolapta dinlenmeye bırakalım. Kremamızı pastadan önce hazırlayıp dinlendirelim. Soğuyan pastaları ikiye kesiyoruz bir miktar krema sıkıyoruz üzerine dilimlenmiş muzlar yerleştiriyoruz biraz krema muzlarında üzerine sürüp diğer pasta parçasını üzerine kapatıyoruz.Bütün pastaları bu şekilde hazırlayıp dolapta dinlendiriyoruz.Servisten önce bol pudra şekeri sepiyoruz
Etiketler:
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder