AYVALI PANNA COTTA TARİFİ


AYVALI PANNA COTTA TARİFİ


Malzemeler :
1 adet ayva
6 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı krema
1 çorba kaşığı nişasta
Bir tutam vanilya
1 çorba kaşığı toz jelatin
2 çorba kaşığı soğuk su

Yapılışı :
Ayvanın kabuklarını temizleyip, çekirdek yataklarını çıkarın. Dilimleyip, 3 çorba kaşığı toz şekerle pişirin. Ayrı bir yerde süt, krema ve kalan 3 çorba kaşığı toz şekeri ısıtın. Nişasta ve vanilya ilave edip, karıştırın. Jelatini su ile açıp, 1 dakika dinlendirin. Daha sonra sütlü karışıma ekleyip karıştırın. 10x15 cm'lik kek kalıbına dökün. 1 gece buzdolabının alt rafında dinlendirin. Dilimleyip, üzerine pişirdiğiniz ayvayı yerleştirip, suyunu gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri