ISPANAKLI BÖREK TARİFİ


ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeleri :
1 kg un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar su
Tuz

İç Malzemeleri :
Yarım kg ıspanak
2 yumurta
3 kaşık tereyağı+1 kaşık sıvı yağ
Tuz, pul biber

Yufkaları yağlamak için:
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için 1 kaşık yoğurt

Yufkaları açmak için :
Nişasta-un

Yapılışı:
Hamuru hazırlamak için undan 1 kase kadar ayırıp diğer malzemeleri yoğurma kabına alın. Yavaş yavaş su ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirin.
Bu arada ıspanakları ayıklayıp duru suyu çıkana kadar yıkayın ve doğrayın.
Tavada yağı eritin yumurtaları kırıp pişirin. Doğramış olduğunuz ıspanağın üzerine dökün. Tuzunu ve biberini atıp karıştırın, çıkan suyunu süzün.
Hamurdan cevizden büyük bezeler alın. Daha sonra bezeleri iki eşit sayıda bölün.
Bezelerin yarısını nişasta ve un karışımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız her bir bezenin aralarına erimiş tereyağı ve sıvı yağı karışımından sürerek üst üste koyun. Fırın tepsisinin büyüklüğünü geçecek şekilde açarak tepsiye yerleştirin.
Yufkaların yarısı bittiğinde hazırlamış olduğunuz ıspanaklı içi yufkanın üzerine yayın. Daha sonra diğer bezeleri de aynı işlemlerden geçirin ve ıspanaklı harcın üstüne yerleştirin.
Yufkaların arasını yağladığınız harcın kalanına 1 kaşık yoğurt ekleyip karıştırın ve en üste bu karışımı sürün.
Böreği dilimleyip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri