MEKSİKA USULÜ SICAK ÇİKOLATA TARİFİ


MEKSİKA USULÜ SICAK ÇİKOLATA TARİFİ

Malzemeler :
1 paket (80 gram) bitter çikolata
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı tarçın
1 litre süt
2 adet çubuk tarçın
2 çorba kaşığı bal


Üzerine:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Tarçın


Yapılışı :
Tozşeker, kakao, nişasta ve tarçını bir tencereye alıp, karıştırın. Soğuk sütü ekledikten sonra tencereyi ocağa koyun. Çubuk tarçını içine ilave edin ve karıştırarak kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, çubuk tarçını
çıkarın. Bal ve çikolatayı katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Karışımı, üzerlerinde bir parmak
boşluk kalacak şekilde fincanlara paylaştırın. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın ve donması için buzdolabında yarım saat bekletin. Daha sonra bir sıkma torbasına doldurun ve sıcak çikolatanın
üzerine şekil vererek sıkın. Tarçın serperek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri