ŞEFTALİ SOSLU KUP TARİFİ


ŞEFTALİ SOSLU KUP TARİFİ

Malzemeler :
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un 
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker 
1 vanilya 
50 gr tereyağı 
1 paket krem şanti 

Yapılışı :
Yumurta sarısı ve şeker tel çırpıcıyla iyice çırpılır.Un,nişasta,süt ve vanilya eklenerek muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir,kaynayınca yağ ilave edilir iyice karışınca altı kapatılır.Ara ara karıştırarak ılınması sağlanır.Toz şanti ilave olur 5-7 dak çırpılır(mikser ile) Kâselerin diplerine birer kedi dili bisküvi kırılır hafif süt ile ıslatılır yerleştirilir.Hazırlanan muhallebi kaselere pay edilir. 
ŞEFTALİ SOS 
3-4 adet şeftali soyulur küp küp doğranır sos tenceresine alınır.Üzerine dolu dolu 3 kaşık tozş eker serpilir.1 saat kadar bu şekilde bekletilir.Süre sonunda 1 çay bardağı su ilave olur ve kaynamaya bırakılır ilk kaynama gelince 1 yemek kaşığı nişasta çok az su ile açılır ve karıştıra karıştıra ilave edilir.Kıvam alır almaz ocağı kapatıyoruz.Ara ara hassas bir şekilde katıştırıyoruz.Hafif ılındığında muhallebilerimizin üzerine yeterli miktarda boşaltıyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri