ŞEFTALİ SOSLU KUP TARİFİ
ŞEFTALİ SOSLU KUP TARİFİ
Malzemeler :
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya
50 gr tereyağı
1 paket krem şanti
Yapılışı :
Yumurta sarısı ve şeker tel çırpıcıyla iyice çırpılır.Un,nişasta,süt ve vanilya eklenerek muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir,kaynayınca yağ ilave edilir iyice karışınca altı kapatılır.Ara ara karıştırarak ılınması sağlanır.Toz şanti ilave olur 5-7 dak çırpılır(mikser ile) Kâselerin diplerine birer kedi dili bisküvi kırılır hafif süt ile ıslatılır yerleştirilir.Hazırlanan muhallebi kaselere pay edilir.
ŞEFTALİ SOS
3-4 adet şeftali soyulur küp küp doğranır sos tenceresine alınır.Üzerine dolu dolu 3 kaşık tozş eker serpilir.1 saat kadar bu şekilde bekletilir.Süre sonunda 1 çay bardağı su ilave olur ve kaynamaya bırakılır ilk kaynama gelince 1 yemek kaşığı nişasta çok az su ile açılır ve karıştıra karıştıra ilave edilir.Kıvam alır almaz ocağı kapatıyoruz.Ara ara hassas bir şekilde katıştırıyoruz.Hafif ılındığında muhallebilerimizin üzerine yeterli miktarda boşaltıyoruz.
Etiketler:
Kolay Tatlılar
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder