GEVREK POĞAÇA TARİFİ
GEVREK POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
* 100 gr soğuk tereyağı
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
* 1/2 çay bardağı soğuk su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı sirke
* Aldığı kadar un (2,5- 3 su bardağı)
* 1 paket kabartma tozu
İçine:
Dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben peynir ve maydanoz kullandım
Yapılışı :
Hamur için tereyağını bıçakla küçük parçalara ayırın. 2 su bardağı unu geniş bir kaba alın ve kabartma tozu, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla tereyağını una yedirin. Ekmek kırıntısı görüntüsünü alınca zeytinyağını, sirkeyi ve yumurta akını koyup hamuru toparlayıp ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Cıvık olduysa un ilave edin. Katı olduğunu düşünüyorsanız azar azar soğuk su ekleyerek hamuru yoğurun.
Hamurun üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin. Bu arada kullanacağınız iç malzemeyi hazırlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle düzleştirin. Ortasına iç malzemeyi koyun. Kenarları orta kısımda birleştirip ters çevirerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz susam yada çörekotu serperek 180 derecede ısıtılmış fırında altı ve üzerleri kızarana kadar pişirin.
Etiketler:
Poğaça Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder