HAVUÇ TATLISI TARİFİ
HAVUÇ TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
1 kg havuç
Yeteri kadar su
1 su bardağı kavrulmuş tuzsuz
yer fıstığı
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kayığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Üzerine:
3 çorba kaşığı
rendelenmiş Hindistan cevizi
2 adet limonu rendelenmiş kabuğu
Yapılışı :
Havuçları temizleyip bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynamaya başladıktan
itibaren 10 dakika haşlayın. Havuçları sudan alın. Ilındıktan sonra rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Yerfıstığını incecik dövün.Toz şeker ve nişastayı 1 su bardağı suda eritin. Üzerine vanilya ekleyip karıştırın ve bir tencereye alın. Havucu katın ve karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Yer fıstığını muhallebiye ekleyip ocaktan alın. 3 Kare ya da dikdörtgen cam bir kabı suyla hafifçe ıslatın. Tatlıyı kaba dökün. Ilındıktan sonra
buzdolabına koyup iyice soğutun. Arzunuza göre dilimleyin. 4 Rendelenmiş Hindistan cevizi ve limon kabuğunu karıştırın. Dilimlerin kenarını bu karışıma bulayıp servis yapın.
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder