TAVUKLU BÖREK TARİFİ


TAVUKLU BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yufka
500 gram kuşbaşı tavuk
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet muskat
Bir buçuk su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz


Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı,
susam

Yapılışı :
Kuşbaşı tavukları nohut büyüklüğünde parçalara ayırın. 2 su bardağı su ilave ederek 15 dakika haşlayın. Tavukları süzerek bir tabağa alın. Zeytinyağı ile unu kavurun. Hafifçe pembeleştiğinde 1.5 bardak tavuk suyu ekleyip çırparak karıştırın. Krema gibi olup pişince dövülmüş muskat ve tuzu ilave edip karıştırın. Tavuk etlerini ekleyip 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Her üçgene fırça yardımıyla sıvıyağ sürün. Üzerine tavuklu harçtan yayıp 3-4 parmak eninde sarın. Ardından yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri