MİNİK SANDVİÇ EKMEKLERİ TARİFİ
MİNİK SANDVİÇ EKMEKLERİ TARİFİ
Malzemeler :
• ½ su bardağı zeytinyağı
• 1 adet yumurta
• 2 tatlı kaşığı kuru maya
• 3,5-4 su bardağı tam buğday unu
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı süt
• 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
1. Yumurta, zeytinyağı, süt, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kasede karıştırın.
2. Üzerine unu azar azar ekleyip yoğurun.
3. Yoğurduktan sonra üzerini temiz bir bezle örtün ve 45 dakika mayalanmasını bekleyin.
4. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
5. 180 C’ ye ayarlı fırında pişirin.
6. Soğuduktan sonra servis edin.
Etiketler:
Ekmek Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder