KÜÇÜK PASTACIKLAR TARİFİ


KÜÇÜK PASTACIKLAR TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı süt
Üç buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao

Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt


Yapılışı :
Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip, çırpmaya devam edin. Sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu katın. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve ısıya dayanıklı 25x25 cm'lik bir fırın kabına boşaltın. Üzerini spatula ile düzeltin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (hamura bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Fırından aldıktan sonra soğutun. Üzeri için krem şantiyi soğuk sütle iyice çırpın ve buzdolabında yarım saat bekletin. Soğuyan keki dilediğiniz büyüklükte (çay bardağı veya su bardağının ağız kısmıyla) kesin. Krem şantiyi sıkma torbasına doldurun ve kekin üzerine sıkarak şekil verin. Şekil çıkardığınız kekin artan kısımlarını elinizle ufalayarak, krem şantinin üzerini süsleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri