ELMALI MİLFÖY BÖREK TARİFİ
ELMALI MİLFÖY BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
4 adet milföy hamuru
4 adet orta boy elma
1 kahve fincanı iri dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı vişne likörü
Üzerine:
Pudra şekeri
Yapılışı :
Elmaların kabuklarını soyup, kabak oyacağı ile ortasındaki çekirdekli kısmı çıkarın. Ceviz, tarçın ve toz şekeri karıştırıp, elde ettiğiniz harcı elmaların içine doldurun. Milföy hamurlarını elinizle hafifçe açıp, her bir milföy hamurunun ortasına elmayı bütün halde koyun. Bohça biçiminde katlayın. Pişerken açılmasın diye ortasına kürdan batırın. 170 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerlerini vişne likörü ile ıslatın. Pudra şekeri serpip, servis yapın.
Etiketler:
Börek Tarifleri
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder