PATATESLİ SUSAMLI TOPLAR TARİFİ


PATATESLİ SUSAMLI TOPLAR TARİFİ

Malzemeler :
Yarım kg milföy hamuru
3 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber


Üzerine:
1 su bardağı susam

Yapılışı :
İçini hazırlamak için, patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup ezin ve kenara alın. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp ince kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine patates, tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin. Birlikte 5 dakika kavurup soğumaya bırakın. Milföy hamurunu oda sıcaklığında 5-10 dakika bekletip yumuşamasını sağlayın. Daha sonra merdane ile ince açıp 4 cm x 4 cm'lik kareler şeklinde kesin. Ortalarına 2 çay kaşığı patatesli harç koyun. Hamurun kenarlarını ortaya doğru toplayarak kapatın. Elinizle yuvarlayarak top haline getirin. Susamı geniş bir kaba alın. Patatesli topları hafifçe suya batırıp, susama bulayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri